В резултат на вчерашната атака началникът на ГЩ на Руската федерация

...
В резултат на вчерашната атака началникът на ГЩ на Руската федерация
Коментари Харесай

Шефът на руския Генщаб е ранен на фронта, девети генерал е убит |

В резултат на вчерашната атака началникът на Генерален щаб на Руската федерация армейски военачалник Валерий Герасимов е ранен, заяви УНИАН. 

По-рано беше обявено за гибелта на генерал-майор Андрей Симонов. Към момента на офанзивата в щаба е имало към 40 старши офицери (от майор до полковник), оповестява " Утро Февраля - РосАнтиЦентр ". 

66-годишният Герасимов е ранен в горната част на десния крайник без фрактура на костта и няма заплаха за живота. 

Каналът " Вертикал " в Телеграм оповестява, че началникът на съветския общоприет щаб Герасимов се пробва да напусне Изюм, където руските сили търпят големи загуби.

дойде в региона на Изюм, с цел да поеме персонално управлението на интервенцията на съветските сили в Донбас и в Южна Украйна.

Вчера съветникът на украинския президент Алексей Арестович заяви, че 55-годишният генерал-майор Антон Симонов е умрял по време на офанзивата против командване на съветската войска в Северна Украйна. Досега девет генерали са починали в УКрайна. 

Освен тях са починали 36 съветски полковници и над 300 съветски офицери до момента, съобщи " Daily mail ".

Украинското министерство на защитата заяви, че са убити над 23 000 съветски бойци, унищожени са над 1000 танка и са разрушени близо 200 самолета от началото на войната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР